Locatie

Laatste actualiteiten

SCHIPHOL - Bestuurders van elektrische auto’s kunnen sinds kort ook hun voertuigen... lees meer

Schiphol Smart Parking promotiecode 2014. Schiphol heeft regelmatig kortingsacties maar hier bestaan geen... lees meer

handbagage KLM

handbagage KLM

Zoals vele maatschappijen gelden voor de handbagage bij KLM ook specifieke eisen. Onder handbagage vallen alle zaken welke niet tijdens het inchecken voor de vlucht worden afgegeven en die je dus meeneemt het vliegtuig in. Hierbij moet onder andere worden gedacht aan bagage trollys en handtassen. Let erop dat voor bepaalde artikelen zoals bijvoorbeeld vloeistoffen algemene veiligheidsregels gelden, deze regels zijn terug te vinden op onze algemene handbagage pagina.

KLM handbagage

Omdat luchtvaarmaatschappijen naast de algemene veiligheidsregels voor handbagage vaak ook nog eigen handbagage regels hanteren hebben wij deze pagina met KLM handbagage informatie voor je opgesteld. Veel luchtvaartmaatschappijen maken bij handbagage onderscheid tussen passagiers in economy en business class, let hier goed om bij het lezen van de onderstaande tabel.

Reisklasse Aantal en afmeting Gewicht
Economy Class

1 stuk 55 x 25 x 35 cm

totaal 12 kg
Business Class

1 stuk 55 x 25 x 35 cm 

en

1 stuk 45 x 20 x 35 cm

totaal 18 kg

Toegestane accesoires

Naast bijboorbeeld een handbagagekoffer is het bij KLM toegestaan om één van de volgende accesoires mee te nemen: handtas, aktetas, camera, kleine laptop of een ander voorwerp van gelijk of kleiner formaat.

KLM handbagage koffers

Om te helpen bij het kiezen van de juiste koffer voor je vlucht hebben wij een selectie gemaakt van handbagage koffers welke aan de eisen van KLM voldoen. Mocht de gewenste koffer er niet bij zitten dan is een uitgebreidere selectie handbagage koffers te vinden op bagageonline.nl

Budget handbagage koffer KLM Harde handbagage koffer KLM Zachte handbagage koffer KLM

Budget koffers

Harde koffers

Zachte koffers

Bagage vertraagd, beschadigd of kwijt

Helaas komt het nog steeds voor dat bagage later dan de passagier aankomt, beschadigd is bij aankomst of in sommige gevallen helemaal verdwijnt tijdens de reis. In een dergelijk geval moet je dit zo snel mogelijk een PIR-formulier (Property Irregularity Report) invullen en afgeven bij de luchtvaartmaatschappij. Vervolgens zijn er meerdere manieren om een vergoeding te krijgen voor de geleden schade, namelijk via je reisverzekering, luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie.

Heb je ook gedacht aan...

Voordat je op reis of vakantie gaat zijn er veel zaken die voorbereid moeten worden en waar aan moet denken. Hierbij in ieder geval een paar zaken die niet over het hoofd gezien moeten worden:

  • Heb je al een parkeerplaats gereserveerd? Het is veel goedkoper om op voorhand een plaats te reserveren. Kijk op onze vergelijkingspagina voor het complete overzicht.
  • Geldt er een visumplicht in mijn bestemmingsland? De Visumcentrale geeft je direct online andwoord op deze vraag.
  • Waar moet ik op letten i.v.m. mijn gezondheid en heb ik inentingen nodig? Op de website van de GGD is hier alles over terug te vinden.
  • Is het politiek stabiel in het land waar ik naartoe ga? Via de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de meest actuele informatie omtrent de veiligheid in een land op te vragen. 
  • Heb ik al een reisverzekering en dekt deze alle voorgenomen activiteiten af? Op hoyhoy.nl zijn eenvoudig reisverzekeringen te vergelijken en kun je deze aanpassen op je voorgenomen activiteiten zoals wintersport en duiken.
schiphol%20smart%20parking