Locatie

Laatste actualiteiten

SCHIPHOL - Bestuurders van elektrische auto’s kunnen sinds kort ook hun voertuigen... lees meer

Schiphol Smart Parking promotiecode 2014. Schiphol heeft regelmatig kortingsacties maar hier bestaan geen... lees meer

Schiphol kiest voor duurzaam taxivervoer

Taxi schiphol

Op Luchthaven Schiphol worden niet alleen veel passagiers en vracht vervoerd per vliegtuig. Al die vracht en passagiers moeten ook van en naar de luchthaven vervoerd worden. Voor de passagiers geldt dat dat per openbaar vervoer of per auto gebeurd. De taxi is één van de openbaar vervoer modaliteiten waar de reiziger voor kan kiezen. Wie een taxi op Schiphol neemt staat er misschien niet bij stil maar niet iedere taxi mag op Schiphol werken. De bedrijven die dit taxivervoer exclusief mogen verzorgen worden door de luchthaven met kritische blik uitgekozen middels een aanbesteding. Dit is ook onlangs weer gebeurd en er zijn drie taxibedrijven uit de bus gekomen.

Selectiecriteria

Verschillende vervoersbedrijven hebben een offerte uitgebracht. Natuurlijk is gekeken naar de kwaliteit, de hoeveelheid taxi's die de bedrijven konden leveren en naar een aantal andere zaken die voor Schiphol belangrijk zijn. Opvallend is dat Luchthaven Schiphol in de Europese aanbesteding duidelijk gekozen heeft voor duurzaamheid in het taxivervoer. Duurzaamheid was een belangrijke wegingsfactor bij het maken van een keuze. De drie taxi bedrijven die het vervoer van reizigers vanaf de luchthaven de komende jaren mogen verzorgen zijn: de Zorgvervoercentrale Nederland (ZCN), het taxibedrijf Willemsen-De Koning en de BBF Schipholtaxi. De reden om te kiezen voor deze ondernemingen heeft alles te maken met de uitstoot van CO2. Het wagenpark van de bewuste bedrijven is relatief zuinig en schoon en dat is door Schipol beloond door de opdracht aan deze ondernemingen te gunnen.

Hoe duurzaam is Schiphol?

Schiphol heeft de ambitie een bijdrage te leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit in de omgeving en daarom was duurzaamheid een belangrijke eis, naast kwaliteit en kwantiteit van het taxivervoer. Een duurzaam Schiphol lijkt misschien een tegenstrijdigheid met zoveel startende en landende vliegtuigen maar alle beetjes helpen en zuinige, schone taxi's zullen in elk geval een bijdrage leveren. Daarnaast kent Schiphol ook actieve aanpak op het gebied van afvalscheiding en energiezuinige oplossingen in alle geledingen van het bedrijf. Een duurzaam Taxi Schiphol past uitstekend in deze aanpak. Nu is het wachten alleen nog op electrische vliegtuigen...
Mocht u overwegen om met de taxi naar Schiphol te gaan kijk dan ook eens op onze pagina over de Schiphol taxi.

raga | 01-05-2014 10:59
schiphol%20smart%20parking