Locatie

Laatste actualiteiten

Sinds kort worden vrouwen die hun auto in Seoel willen parkeren, behoorlijk in de watten gelegd. In de... lees meer

Sinds kort hoef je niet meer naar Eindhoven toe om een kijkje te nemen in de terminal van... lees meer

EINDHOVEN - De 66 parkeerplaatsen van HPM Onroerend Goed rond Eindhoven Airport mogen blijven. Het bedrijf... lees meer

Parkeerplaatsen Eindhoven Airport mogen blijven

EINDHOVEN - De 66 parkeerplaatsen van HPM Onroerend Goed rond Eindhoven Airport mogen blijven. Het bedrijf had een hoger beroep tegen de gemeente aangespannen. Eerder besloot de rechter dat HPM geen parkeerplaatsen meer mocht exploiteren, na deze uitspraak stapte het bedrijf naar de Raad van State.

Volgens de Raad van State is niet te controleren of parkeerders hun auto bij de parkeerplaatsen van HPM Onroerend Goed neerzetten omdat ze gebruik maken van het vliegveld. Ook bezoekers van het bedrijf parkeren op de parkeerplaatsen van HPM. Volgens de rechter is het niet de taak van HPM Onroerend Goed om na te trekken waarom iemand zijn of haar auto komt parkeren. Bij andere exploitanten Masters in Parking en Euro-Parking, is wel duidelijk dat het om parkeerplaatsen voor reizigers gaat. Zij mogen geen parkeerplaatsen meer verhuren.

De gemeente Eindhoven is al jaren bezig om commerciële parkeeraanbieders aan banden te leggen. Dit omdat de opbrengsten van de parkeerplaatsen van Eindhoven Airport zelf broodnodig zijn voor de exploitatie. Hoewel de rechter HPM gelijk heeft gegeven is de gemeente alsnog blij met de uitspraken.

raga | 27-03-2014 14:01
eazzypark