Locatie

Laatste actualiteiten

SCHIPHOL - Bestuurders van elektrische auto’s kunnen sinds kort ook hun voertuigen... lees meer

Schiphol Smart Parking promotiecode 2014. Schiphol heeft regelmatig kortingsacties maar hier bestaan geen... lees meer

Elektrisch parkeren en 50 eco taxi's bij Schiphol

Naast dat je bij Schiphol Smart Parking je elektrische auto kan opladen heeft Schiphol eind 2014 zo'n 50 nieuwe Tesla's als taxi's in gebruik genomen. Volgens Schiphol zelf is dat een wereldrecord, aangezien er nergens ter wereld zoveel elektrische taxi's rijden als op Schiphol. Aan het eind van dit jaar moeten er totaal 100 Tesla's klaar staan om passagiers mee te vervoeren. Het is de bedoeling dat binnenkort ongeveer de helft van alle taxiritten door de Tesla-taxi's worden gereden. Deze elektrische taxi's bij Schiphol zijn een perfecte manier om duurzaamheid vorm te geven.

Het transport op Schiphol wordt steeds groener

Ook de vervuilende bussen worden door het vliegveld aangepakt. Aan het eind van dit jaar worden deze namelijk vervangen door 35 elektrische exemplaren. Schiphol wordt op deze wijze veel groener qua transport. Dit heeft echter niet alleen betrekking op het reizigersvervoer van en naar de luchthaven, maar ook het transport wordt steeds 'groener'. Momenteel is zo'n 30 procent van het grondtransport afkomstig uit afgewerkt frituurvet.

Een verbetering van de luchtkwaliteit

De Tesla-taxi's zullen ook worden ingezet in het hartje van Amsterdam. Dit wordt gedaan om de luchtverontreiniging te doen afnemen. De luchtkwaliteit zal daardoor in de stad veel minder onder druk komen te staan. Er kan veel bagage worden vervoerd met de Tesla's en bovendien belooft een rit in een Tesla-taxi een comfortabele taxirit te worden. Het is daarom een uitstekende vervanging van een gewone taxirit.

Parkeren met je eigen elektrische auto

Naast de elektrische taxi's bij Schiphol wordt ook het parkeren met de eigen elektrische auto steeds meer gestimuleerd door de luchthaven. Naast de elektrische taxi's komen er steeds meer faciliteiten voor het parkeren van je eigen elektrische auto. Elektrisch parkeren bij Schiphol word je zo een stuk gemakkelijker gemaakt. Op diverse parkeerlocaties kun jij al vanaf 15 oktober 2013 je elektrische auto opladen en parkeren. Dit kan onder andere bij P1 Schiphol Visitors & Business Parking, P1 Schiphol Privium Parking, P1 WTC, Schiphol Excellence Parking en Schiphol Valet Parking. Kies daarom voor elektrisch parkeren bij Schiphol en profiteer van de diverse voordelen. Mocht je geen elektrische auto tot je beschikking hebben, kies dan voor een rit in de elektrische taxi. Je geniet dan niet alleen van je vakantie, maar je draagt tevens een steentje bij aan een beter milieu.

raga | 13-04-2015 18:04
schiphol%20smart%20parking